Sommarboken för vuxna

 

För att vara med läser du minst 4 böcker under juni, juli och augusti. Sedan fyller du i ett formulär här på webbplatsen eller lämnar in pappersvarianten i informationsdisken på ditt bibliotek (i Trelleborg, Anderslöv, Gislöv eller på bokbussen). Du kan välja mellan att läsa skönlitteratur, biografier, facklitteratur och du kan självklart använda ljudböcker.


Har du lämnat minst fyra tips får du en bok och du kan få max 4 bokgåvor. Dina vinstböcker kan hämtas ut från och med den 12 september, klockan 16:00 på Trelleborgs bibliotek, då vi även bjuder på kaffe och fika.


Böckerna du läser ska vara avsedda för vuxna och genom att skicka in detta formulär godkänner du att biblioteket använder dina tips anonymt.

 

Till webbformuläret.

................................

Nedan hittar du tips på böcker att läsa. Tipsen kommer både från biblioteksbesökare och från personal på biblioteket.

 • Lyckliga människor läser och dricker kaffe

  Jag fastnade och sträckläste hela boken och jag tror det beror på att karaktärerna är lätta att lära känna och och ta till sig. Det handlar om pariserskan Diane vars man och dotter dog i en olycka. Hon försöker ta tag i sitt eget liv och bearbeta sorgen. Hennes tillflyktsort blir en liten by i Irland. Kontrasten mellan Frankrike och Irland märks tydligt. Jag rekommenderar boken till den som vill läsa något annorlunda, men ändå med igenkännande drag.

 • Den ätbara kvinnan

  Jag tror denna bok kan passa de flesta vuxna och unga vuxna. Det är en annorlunda historia med udda karaktärer. Jag förstår mig inte alls på huvudpersonen och oftast blir jag mest irriterad på hur hon beter sig. Ändå är det något med denna bok som griper tag. Troligen är det författarens poetiska och flödande sätt att lägga fram berättelsen på. Det är något i hennes språk som trollbinder läsaren.

 • En bur av guld

  En otroligt fängslande historia om en kvinnas hämnd. En verklig beskrivning av hur många kvinnor blir behandlade och styrkan som uppstår för att kunna resa sig upp igen. Spännande och gripande. Ett jättebra val av bok om man gillar Läckbergs böcker.

 • Gatukatten Bob

  Alla, speciellt kattmänniskor. Boken handlar om när gatumusikanten James korsar sin väg med en hemlös katt. James har problem med droger och kan knappt ta hand om sig själv. När Bob kommer in i hans liv tar det en vändning. James tvingas ha ansvar för någon me än bara sig själv. I boken följs James och Bob åt och som läsare får en följa hur James förändras som människa, till det bättre. Helt klart en läsvärd bok. Rekommenderas varmt.

 • Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

  Mycket trevlig bok. Feelgood litteratur på ett lite djupare plan.

 • Jag ser dig

  Fyra studenter åker iväg på en weekend till Lilla Karlsö och där hittas tre av dem döda. Del 15 i serien om Gotlandspolisen. Inte den bättre av böckerna i serien men ändå spännande läsning.

 • Hemligheternas skafferi

  För dig som vill läsa om kärlek, vänskap, förvecklingar och lögner. En roman med mycket känslor, sorg och glädje. Utspelar sig till stora delar på ön Ven

 • Rosie Potters lyckliga liv efter detta

  Rekommenderar boken till: Den som vill läsa något annorlunda och utöver det vanliga i roman-väg. Boken handlar om Rosie Potter som vaknar upp och inser att hon är död. Hon minns inte hur det gick till och försöker ta reda på detta. Vissa kan känna hennes närvaro och någon kan till och med se henne. Spännande och rolig på samma gång. Sträckläste.

 • Konsten att inte dö

  Boken handlar om hur man genom val av mat kan minska risken för att dö i förtid. Boken förespråkar vegansk kost och alla råd och argument är evidensbaserade. Mycket nyttig kunskap, även för den som är allätare.

 • Tjänster och gentjänster

  Boken handlar om Fixie som försöker vara alla till lags o driva familjeföretaget ihop med sina lite mer egocentriska syskon. Samtidigt träffar hon en främling på ett café som sedan dyker upp igen. Charmig bok.

 • Sommarboken

  Rekommenderar boken till: Semesterlediga som vill ha något lättsamt och lättläst. Boken handlar om Sophia, Sophias pappa och Sophias farmor. Korta kapitel om deras vardag där samtalet mellan Sophia och farmorn är det största fokuset. En somrig bok med fina tankar.

 • Hjärnstark

  Rekommenderar boken till: Alla. Boken beskriver på ett enkelt och informativt sätt hur hjärnans funktioner förbättras av fysisk aktivitet. Den gav mig en inre motivation till att fortsätta hålla igång med vardagsmotion. Inga pekpinnar. Bygger på forskning, vilket gör det hela ännu mer intressant. Läs den, helt enkelt!

 • Vaggvisa

  Denna bok bör läsas av alla som inte funderar på att anställa en barnflicka till sina barn. Boken skildrar på ett bra och tydligt sätt hur denna barnflicka tänker och fungerar. En riktigt bra och läsvärd bok.

 • Dagar av ensamhet

  En bok för den som gillar Ferrante, eller starka känslor, högtropande, hudlöst ärlig, intim, förkrossande berättelse när livet spricker, och sakta repareras igen.

 • Kaos i kvinnohjärnan

  Kvinnor över 40. Fantastisk bok för den som närmar sig, eller befinner sig, i övergångsålder eller klimakteriet. Här får du reda på allt du behöver veta om hormoner och kosttillskott som hjälp till en så god övergångsålder som möjligt.

 • Folk med ångest

  Fredrik Backman har gjort det igen! Detta är en bok om livet. En beskrivning av många trots att vi inte tror det om någon annan. En komedi med verkliga händelser att kunna relatera till. Man skrattar, gråter och kan inte lägga den ifrån sig. Perfekt sommar läsning som griper tag i dig.

 • Minns att du ska dö

  Alla som gillar deckare. Detta är en ny författare för mig, trevlig bekantskap. Boken är spännande, med både dåtid och nutid. Upplösningen/slutet är en riktig överraskning! Jag ger den 5 av 5 poäng.

 • Bakom din rygg

  Vardagsspänning i högsta Sarenbrantklass. Oväntade vändningar men samtidigt hela tiden jordnära och relativt lättsmält. Perfekt sommarläsning för alla.

 • När repet brister

  Gillar man spänning och familjesituationer så är denna bok att rekommendera. Man vill lösa "gåtorna" hela tiden men det blir oftast inte som man tänkt. Både rolig och sorglig men allra mest mycket spännande, och spänningen varar genom hela berättelsen. Svårt att lägga ifrån sig boken.....

 • Livet går vidare

  Har man läst del ett i denna fantastiska serie i sjukhusmiljö på 50-talet så blir man inte besviken på denna andra del. Spänning, dramatik och romantik. Karin Wahlberg skriver så bra och man vill verkligen veta hur det går för alla dem som man lär känna i berättelsen. För den som levt på 50-talet måste det vara mycket igenkänning och för yngre läsare roligt att få veta hur det faktiskt var då.

 • Än finns det hopp

  För den som är intresserad av sjukhusmiljöer och samspelet mellan olika yrkesgrupper och alla olika patienter så är denna bok så intressant och även en mycket bra beskrivning på hur det var på sjukhus på 50-talet i Sverige. Både kärlek och dramatik får man också uppleva.

 • Lazarus

  Denna nervkittlande deckare fångar läsaren från första sidan. Boken är svår att lägga ifrån sig och har man väl börjat läsa vill man inte sluta. Författaren beskriver karaktärerna på ett väldigt bra sätt utan att få läsaren ointresserad. Det finns hela tiden ett mörker och en spänning som fångar en. Vi får följa Joona Linna åter igen och undrar om hans hemska mardrömmar ska bli verklighet eller inte. Tycker man om deckare är Lazarus ert måste.

 • Med hälsning från Båstad

  Feel-good om Linda som i sista stunden blir nekad sitt nya jobb i London och gömmer sig hos sin moster, hon aldrig träffat, i Båstad för att ingen ska få reda på det. Här börjar hon fundera över vad hon egentligen vill i livet.

 • Mat för hormonell balans

  Kvinnor i klimakteriet eller som vill skapa bra förutsättningar för den. Bra genomgång genom de olika faser i klimakteriet med fakta kring hormoner, vitaminer och kost.

 • Gustav Vasa

  För den historieintresserade, skriven ur dagens perspektiv och forskning. Välskriven och läsvärd.

 • Doktor Glas

  Det här är en klassiker som håller än idag. Språket i boken är poetiskt utan att bli högtravande, riktigt behaglig att läsa. Själva handlingen var troligen mer upprörande när den skrevs, men den är fortfarande spännande och intressant. Alla borde läsa den!

 • Påfågelsommar

  En bok för den som gillar att läsa om livet på den engelska landsbygden. Utspelar sig dels på 50-talet, dels i nutid. Är en roman, men med en tråd av spänning, med en oväntad twist på slutet.

 • Det första chiffret

  Första delen i en ny serie. Väldigt lätt att ta sig igenom men tyckte den var lite väl osammanhängande i alla händelser och det handlade inte särskilt mycket om vad som framgår av själva titeln, att de ska dechiffrera koder under andra världskriget. Jag kommer nog dock ändå läsa fortsättningen av serien för att se hur det går för de tre flickorna boken handlar om.

 • Den läkande maten

  De med autoimmuna sjukdomar som vill göra en insats för att hjälpa kroppen och immunsystemet, för att leve så bra som möjligt med sin sjukdom. Boken ger en bra genomgång för optimal kost, med med ja- och nej-listor för mat att äta och att undvika. Många bra recept.

 • Bokhandeln på Riverside Drive

  Boken handlar om Charlotte som får ärva en bokhandel av en moster hon aldrig träffat. Man för följa dåtidens moster och vad som ledde fram till att de aldrig setts samt nutidens Charlotte som försöker få både bokhandeln och sig själv på fötter. Lättläst och trevlig bok.

Språk

Navigation Menu

Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek