Sommarboken för vuxna osynlig

Sommarboken för vuxna

 

För att vara med läser du minst 4 böcker under juni, juli och augusti. Sedan fyller du i ett formulär här på webbplatsen eller lämnar in pappersvarianten i informationsdisken på ditt bibliotek (i Trelleborg, Anderslöv, Gislöv eller på bokbussen). Du kan välja mellan att läsa skönlitteratur, biografier, facklitteratur och du kan självklart använda ljudböcker.


Har du lämnat minst fyra tips får du en bok och du kan få max 4 bokgåvor. Dina vinstböcker kan hämtas ut från och med den 12 september, klockan 16:00 på Trelleborgs bibliotek, då vi även bjuder på kaffe och fika.


Böckerna du läser ska vara avsedda för vuxna och genom att skicka in detta formulär godkänner du att biblioteket använder dina tips anonymt.

 

Till webbformuläret.

................................

Nedan hittar du tips på böcker att läsa. Tipsen kommer både från biblioteksbesökare och från personal på biblioteket.

 • Till minne av en villkorslös kärlek

  För alla oss som gillar Jonas Gardell är denna bok ett måste. Även ni andra har säkert stor behållning av denna mustiga släktkrönika. Boken innehåller så mycket sorg och glädje och författaren skriver mycket underhållande om bl a sin barndom och särskilt om sin mor.

 • Folk med ångest

  Författaren har lyckats skriva en underhållande och humoristisk bok med folk som lider av ångest, men utan att förlöjliga eller förminska. Boken är väldigt välskriven och berättelsen så finurligt uppbyggd att det stundtals gäller att hålla tungan rätt i mun. Ett måste att läsa för alla som gillade "En man som heter Ove".

 • Så lärde jag mig att älska min kropp

  Fantastisk bok som alla borde läsa, oavsett kroppsform och tidigare erfarenheter. Det här är en väldigt välskriven bok om att inte vara nöjd och stundtals hata sin kropp, om att vara andra till lags och försöka passa in tills man själv håller på att gå sönder. Många värdefulla insikter utlovas.

 • ”Såna som du ska inte va här”

  Nyttig bok för alla att läsa. Den ger en bra inblick i hur det kan vara att leva i Sverige som svart kvinna, adopterad, homosexuell och dessutom medlem av Pingstkyrkan. Spännande, humoristisk och allvarlig på samma gång.

 • Törnrosor

  Detta är nog den bästa bok jag läst av Stephen King jag läst än så länge, och då har jag ändå plöjt en del. Den är spännande från första till sista sidan och är så pass verklighetstrogen att man lätt accepterar de övernaturliga inslag den innehåller. Alla som funderar på hur en värld utan män alternativt kvinnor skulle kunna se ut borde läsa den här boken.

 • Arvet

  En ruskigt bra bok, av en ny isländsk författarinna!

 • Kära Barbro

  Lättläst och underhållande roman som handlar om Barbro och hennes närmaste i med och motgång. Det blir mycket känslor när allting kommer ifatt vår huvudperson.

 • Sköldkörteln och mitokondrierna

  Detta är boken för alla med sköldkörtelproblem. Mycket fin och lättläst genomgång om mekanismerna bakom, ändå ner på cellnivå. Om behovet för individanpassat behandling i en sjukvård med bristande kunskaper och vilja. En bra bok att ha med som stöd hos läkaren.

 • Funkislampa

  En berättelse som upprör trots att det egentligen handlar om ett väldigt banalt problem. Annorlunda tvist på slutet. Läsvärd.

 • Lust och längtan

  Detta är fjärde fristående delen som handlar om Frida Fors. Mycket lättläst och underhållande roman. Vi får ta del av huvudpersonens radioprogram, Parisvistelse och så lite kärlek.

 • Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

  En liten bok men ack så bra skriven, finurlig, rolig och sorglig. Behandlar ett mycket viktigt ämne, demens. Man blir glad trots att det egentligen är väldigt sorgligt.

 • När himlen faller ner

  Bra skrivet om något som kan hända oss alla, någon får cancer. I detta fallet ett litet barn. Så mycket sorg, men ändå mycket läsvärt. Det bästa är dock att finns det liv så finns det hopp.

 • Johnny Panic och drömbibeln

  En annorlunda berättelse om en som till en början verkar vara anställd på ett sjukhus som assistent. Min tolkning vid slutet av boken blev någon annan. Rekommenderas till de som vill läsa något ut över det vanliga.

 • Det som en gång fanns

  Till dig som gillar att läsa. Tycker att boken infriar en del kvinnoklyschor. Men beskriver ensamheten, sorgen och saknaden efter sina barn på ett starkt sätt.

 • Ravioli

  Om hur ett renoveringsprojekt på en dryg månads tid kan innefatta så mycket mer dramatik än byggrelaterade konsekvenser. Relationer som äventyras, föds och förändras. Läsvärd.

 • Hemligheternas skafferi

  En bra bok till alla.... Hade svårt med boken inledningsvis kanske var det kvinnans sjukdom som kom för nära oss kvinnor. Men efter ett par kapitel var jag fast. Boken är en pärla i sin handling. Kände stundtals att jag var en betraktare i historien. Gick på Vens vackra backar och tittade in i stugan där en del av handlingen utspelar sig. Boken ska läsas i ett tempo där varje mening får sin genomslagskraft. Boken väger endast cirka 180 gram och är perfekt att ta med på resan.

 • Tatueraren i Auschwitz

  Detta är en bok som alla borde läsa. En viktig bok om vår historia samt ger den en påminnelse om vad som sker i vår värld just nu. En lättläst bok med ett ett innehåll som smärtar. Boken blir på sitt vis uthärdligare att läsa då man vet utgången på historien. Stundtals hittar man pärlor i texten med välformulerade meningar. Lale som är huvudkaraktär i boken säger att han hållit sig vid liv genom att befläcka människor av hans egna tro.

 • Familjereceptet

  En bok att läsa för den som gillar feelgood-romaner. Boken startar på på årtalet 1942 under krigstidens vedermödor. Vi får följa olika kvinnoöden fram till nutid. En receptsamling får en central del av boken och blir till en skatt för kvinnorna. En bra bok som tyvärr är något sämre mot slutet. Känns som författaren måste avsluta boken innan handlingen tar slut.

 • Ojura

  En novell om en pappa och hans två döttrar, varav en är i tonåren och den andra mycket yngre. Det utspelar sig när de ska på kalas. Mycket kontraster mellan deras hem och där kalaset utspelar sig.

 • Mandelmanns söta

  En bok för alla av oss som funderar på hur man bättre kan använda naturens skatter. En kokbok med baktankar från Djupadal . För mig innehåller boken lite nya och trevliga recept. Det finns praktiska tips på hur man spikar ihopa ett bakbord till grundrecept - omvandlingstabeller.

 • Det som göms i snö

  En spännande bok med väl beskrivna karaktärer. Bra beskrivna miljöer som fångar läsaren. Händelser som följer varandra och knyts ihop på ett bra sätt. Ett litet barn som försvinner bidrar till intensiv läsning. Rekommenderas till de som vill ha spänning utan hemskheter på den högsta nivån.

 • Saker min son behöver veta om världen

  Humoristisk bok om livets sanningar och klurigheter. En påminnelse om inte att ta allting så allvarligt. Rolig och läsvärd.

 • Berättelser om Jack Reacher

  En bra bok i serien om Jack Reacher, denna gång i form av 12 små berättelser. Alla var och en i olika tidsepoker ur Reachers liv. Bra bok men lite "lättare" än de andra böcker jag läst. Betyg 7/10

 • Döden i floden

  En klurig deckare som inte är helt enkel att lista ut mördaren på. Med facit i hand knyts som vanligt alla trådar ihop. Spännande och bra novell.

 • Misstaget

  Boken handlar om Jack Reachers tid efter millitären. Han sitter och fikar och hamnar i ett kidnappningsdrama - allt är inte som det verkar. Bra spännande bok, men upplösningen är given. Betyg 6/10

 • Fienden

  En bok från tiden när Jack Reacher var militärpolis. Utspelar sig 1990, mycket står på spel när en hög general dör mystiskt. En spännande bok med flera förvecklingar. Betyg 8/10

 • Motiv X

  Bok 4 om Fabian Risk, en trött polis i Helsingborg. Kanske inte den bästa i serien men mycket bra och spännande mörk thriller. Boken tar vid efter förra och handlingen är mycket spännande, men måste läsas i följd för att förstå handlingen. Betyg 9/10

 • Timglaset

  Jag fastnade totalt i denna bok där man parallellt får följa nutid och dåtid ur två kvinnors liv. Chloe tillbringar sina somrar i Tenby men något händer som gör att hon aldrig mer återvänder eller talar om platsen. Hennes dotter Nora åker dit 60 år senare för att återhämta sig efter att ha gått in i vägen. Hon hittar vägen till lycka men kommer även in i sin mammas familjehemlighet.

 • Hem till Scupper Island

  Trevlig bok, en riktig bladvändare. En bok för alla oss som tycker om att läsa. Boken handlar om att en kvinna som utsätts för ett trauma. Kvinnan reser tillbaka till den ön där hon är uppväxt. En berättelse om att våga komma ihåg och att komma vidare.

 • Ett vattentätt alibi

  Fallet som ska lösas bygger på en vadslagning, mellan en pojke och flicka, om att skapa det perfekta alibit. Om personen lyckas få det löst vinner han flickans hjärta. Två detektiver hjälper till att lösa gåtan. Kan en person vara på två platser samtidigt?

Språk