Samhällsspegeln

Samhällsspegeln våren 2018

Lunchföredragen i serien Samhällsspegeln kostar inget. Det är ett picknick-föredrag så ta gärna med dig egen lunch att äta.  

Biljetterna kan förbokas redan nu genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.seBiljetterna hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget. 

 

Torsdagen den 1 februari, klockan 12.00 – 13.00, När hjärtat stannar

Lunchföredrag med Cecilia Andréll. För varje minut som passerar vid ett misstänkt hjärtstopp minskar chansen till överlevnad med upp till tio procent om ingen påbörjar hjärt-lungräddning. Idag överlever bara en av tio sitt hjärtstopp i Sverige. Tidiga insatser kan rädda fler liv! Cecilia Andréll är Doktorand vid anestesiologi och intensivvård och forskningsprojektdeltagare vid centrum för hjärtstopp vid Lunds universitet.

 

Torsdagen den 1 mars, klockan 12.00 – 13.00, Skönhetens och lidandets Armenien

Lunchföredrag med Svante Lundgren som i ord och bild berättar om Armenien, världens första kristna land med magiskt vacker natur men med en lång historia av förtryck och förföljelse. Idag ser armenierna med tillförsikt på framtiden och allt fler resenärer har upptäckt det lilla landet med de många sevärdheterna.
Möjlighet att till specialpris köpa Serafim Seppäläs Armenienbok Öster om Ararat.

 

Torsdagen den 5 april, klockan 12.00 – 13.00, Resmål Rymden

Lunchföredrag med Ulf Berggren. Människans vistelse i rymden är full av fantastiska prestationer och hisnande dramatik. Rymdexperten Ulf Berggren berättar under lunchföredraget om hur man tidigare besökte månen och hur man idag bor och arbetar på den internationella rymdstationen. Dessutom, nu börjar planerna ta form! USA har, med politisk enighet och finansiering, bestämt sig för att ta människan till Mars 2033, tillsammans med Ryssland och Europa.

 

Fredagen den 4 maj, klockan 12.00 – 13.00, Är det alltid bäst att ”sova på saken”?

Lunchföredrag med Per Davidsson. Gå och lägg dig så känns det bättre imorgon är en vanlig folklig visdom. Men stämmer det? Vad säger forskningen om sömnens effekt på en emotionell händelse – hur väl vi minns den, vad vi känner inför den och vilka slutsatser vi drar från den?

 

.......................................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek