Exfrun [Elektronisk resurs] / manus & regi: Katja Wik ; producent: Marie Kjellson.

260048
Exfrun [Elektronisk resurs] / manus & regi: Katja Wik ; producent: Marie Kjellson.
Exfrun [Elektronisk resurs] / manus & regi: Katja Wik ; producent: Marie Kjellson.
Utgivningsår: 2018.
Språk: Svenska
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Anmärkning:
Film (strömmande)
Originalfilmen: Kjellson & Wik, cop. 2016.
Speltid: 1 tim., 29 min.; bildformat: SD.
Skådespelare: Maria Sundbom, Nina Zanjani, Ellen Olaison ... ; foto: Martin Top Jacobsen, Daniel Takacs, Nokokure Zaire.
Åldersgräns: barntillåten.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
I Katja Wiks långfilmsdebut Exfrun får vi följa tre kvinnor i olika faser av tvåsamhet, den nyförälskade Klara, den gifta småbarnsmamman Anna och exfrun Vera. Det är en dramakomedi som belyser de kvinnliga berättelserna och bjuder på såväl vardagsrealism som satir mellan bubblande förälskelse, vardagens ständiga pusslande och kompromisser och slutligen det slitsamma uppbrottet efter ett ohållbart äktenskap. Svenska Dagbladets Elias Björkman skriver: "Exfrun är ett excellent exempel på en form av svenskt samtidsdrama som faktiskt berättar något igenkännbart, och samtidigt är försynt roande utan att den obekväma, såriga svärtan går förlorad." Han fortsätter: "och även om publiken lämnas kvar i en känsla av såväl hopp som förtvivlan är det sistnämnda det som är starkast och mest bestående".

Här finns titeln:

Loading...

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Mer om titeln

Loading...

Språk

Sök vidare

Ämne

Taggar