Övriga föredrag

Övriga föredrag hösten 2020

Från och med tisdagen den 1 september 08:00 kan du köpa eller boka biljetter till höstens arrangemang genom att besöka biblioteket, skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se eller ringa till 0410 – 73 31 87. Undanlagda biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

Sittplatserna kommer att vara begränsade i antal och utspridda. Handsprit kommer att finnas tillgängligt och biljetter kontrolleras redan vid informationsdisken. Men framför allt kommer det att vara möjligt att se flera av föreläsningarna digitalt.

Mer information finns att läsa här. 

  

Tisdagen den 8 september, klockan 19.00. Così fan tutte

Kvällsföredrag med Lasse Walldov. En gång i tiden var Wolfgang Amadeus Mozarts underbara Così fan tutte betraktad som närapå ett misslyckande inom hans enorma operakatalog. Idag är den upphöjd till samma höga nivå som Figaros bröllop, Don Juan och Trollflöjten.

Lasse Walldov är en obotlig samlare av vokalskivor från ”stenkakseran” och framåt. Detta betyder att han har bekväm tillgång till världens främsta Mozart-sångare genom tiderna. Dessa lär komma till god användning som musikillustrationer när han ska berätta allt vi bör veta om Cosi Fan Tutte - från arbetet inför premiären 1790 till nyvunnen popularitet i vår tid.

Den 12 september är Malmö Opera på turné med Così fan tutte i Trelleborg.

Gratis biljett.

Föreläsningen anordnas i samarbete mellan Malmö Opera, ABF Skåne och Trelleborgs bibliotek.

 

Måndagen den 21 september, klockan 18.00. El i trafiken

Kvällsföredrag om el i trafiken med särskilt fokus på Trelleborgs kommun. Föredraget hålls i samband med Europieska trafikantveckan.

Christian Hellgren från Bergkvarabuss berättar om elbussarna i Trelleborgs kommun och hur det gått med de nya elbussarna med tanke på växthusgasutsläpp, buller och komfort.

Sandra Johanne Selander från Länsstyrelsen i Skåne berättar om hur etableringen av laddinfrastruktur går från idé till verklighet samt om vilka bidrag som finns att söka.

Carl Koinberg-Henrikson från Trelleborgs kommun berättar om hur utvecklingen av laddinfrastruktur ser ut i Trelleborgs kommun samt framtida vätgasplaner.

För hela programmet för trafikantveckan och anmälan till föredraget digitalt läs på www.trelleborg.se/trafikantveckan

 

Föredraget hålls i samband med Europieska trafikantveckan och sänds även digitalt.

Gratis biljett.

 

Torsdagen den 12 november, klockan 12.00. Änkekejsarinnan Ci Xi av Kina

Lunchföredrag med Ingemar Ottosson. En av de mer ryktbara figurerna i Kinas historia är Ci Xi (1835-1908). Hur kunde en konkubin ta makten i världens folkrikaste land och behålla den i decennier? Varför har hon fått så dåligt rykte och är det med rätta? 

Ingemar Ottosson är docent i historia vid Lunds universitet och specialiserad på östasiatisk historia.

Gratis biljett.

Språk