Övriga föredrag

Här finns några enstaka föredrag

Torsdagen den 17 januari, klockan 17.30 – Mikroplaster

Föreläsning med Alexander Nordström, Segeåns Vattendragsförbund och Vattenråd - Har du någon gång hört ordet vattenråd eller hört talas ekosystemtjänster och övergödningsproblematik?

Har du någon gång funderat på varifrån alla mikroplaster kommer och varför alla beskyller konstgräsplaner? 

Vill du utveckla din begreppsapparat och få en djupare, bredare insikt i lite av vad som sägs i media och få en överskådlig och lättsam bild av det naturvårds- och vattenvårdsarbete som bedrivs av oss och andra runt om i Sverige?

Ta då chansen när vi på Segeåns Vattendragsförbund och Vattenråd berättar om ovanstående och mycket mer.

Trelleborgs bibliotek, fri entré.

………………. 

Onsdagen den 6 februari, klockan 19.00 - Ett steg i taget, vägen från utbrändhet

Föredrag med Mariatta Silvonen - 2016-2017 var Mariatta sjukskriven med stressyndrom och utmattningsdepression. Detta, tillsammans med sina kunskaper som utbildad Stresspedagog, har gett henne stor insikt i vad stressrelaterad sjukdom gör med våra liv. När hon sedan drabbades av en stroke blev hon än mer engagerad i att nå ut till de som är sjuka av stress eller befinner sig i riskzonen, det vill säga duktiga, drivna, hängivna, engagerade och omtänksamma människor som inte lyssnar till sina kroppar och de signaler den sänder.

I denna föreläsning får du höra Mariattas berättelse om resan från sjuk i stress till en ny hållbar livsväg - en resa som handlar om att ta ett steg i taget. 

 

Trelleborgs bibliotek. Gratis biljett .

……………………

Onsdagen den 20 mars klockan 12.00 - Konspirationsteoriernas tid

Lunchföredrag med Kent Werne - Låg USA:s regering bakom 9/11? Är vacciner farliga? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Ljuger medierna för oss? Styrs världen egentligen av hemliga sällskap, muslimer eller judiska finansmän? Många tror det.

Konspirationsteorierna sprider sig som en löpeld, inte minst på nätet och i sociala medier. Hur uppstår och sprids konspirationsteorier? Vilka tror på dem och varför? Och varför är de så vanliga just nu?

Författaren och journalisten Kent Werne ger en guidad tur genom konspirationstänkandets värld utifrån sin uppmärksammade bok Allt är en konspiration – en resa genom underlandet.

 

………………………

Trelleborgs bibliotek. Fri entré

Logga ut

Språk

Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek