Övriga arrangemang

Övriga arrangemang hösten 2018

Torsdagen den, 13 september, klockan 17.30 - 19.30, Trelleborgs bibliotek - Lär dig producera din egen el - föredrag om solceller

Föredrag med Paula Björk. Paula Björk från den kommunala energi- och klimatrådgivningen håller ett föredrag om solceller riktat till privatpersoner.
Intresset för att installera solceller på villor och småhus ökar i Trelleborgs kommun. Vid ett kvällsföredrag svarar Energi- och klimatrådgivningen på hur stor en anläggning bör vara, lönsamhet, bidrag med mera. Ikväll får du reda på hur man går från idé till verklighet.

Solcellsinstallatörer kommer att finnas på plats efter föreläsningen för möjlighet till offertförfrågningar och övriga frågor.

Fri entré, ingen föranmälan krävs

 

 

Torsdagen den 27 september, klockan 19.00, Trelleborgs bibliotek – Carmen, Föredrag inför Malmö Operas Gästspel i Trelleborg.

Föredrag med Lasse Walldov. Stackars Georges Bizet! När han gick bort 1875, endast 36 år gammal, var han övertygad om att hans sista kärleksbarn, Carmen, hade blivit ett fiasko i Paris några månader tidigare. Idag är Carmen världens mest spelade och älskade opera. Den var alldeles för socialrealistisk för den rika borgarklass som bevistade urpremiären med sina familjer. De chockerades av operans sex- och våldsinslag samt den bitvis brutala musiken. Lasse Walldov kommer att berätta om allt detta och mera i detalj. Och som brukligt kommer han att spela skivor av de mest varierande slag med unika artister: historiskt intressanta, konstnärligt tveksamma, oplanerat skrattretande och underbart upphetsande.

Vid väldigt unga år blev Lasse smittad av musikteaterbacillen. Infektionen sitter fortfarande kvar i hans ryggmärg. Den enda fungerande metoden för att lindra detta kroniska tillstånd, är att informera andra om allt han läst, sett och lyssnat på genom åren.

 

Fri entré, gratis biljett hämtas på biblioteket. Begränsat antal platser.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Malmö Opera och ABF Skåne och deras lokala avdelningar.

1 timme 45 minuter, ingen paus.

 

Bokfrukost med höstens och vinterns bästa boktips på Anderslövs och Trelleborgs bibliotek

 

Bokfrukost med bibliotekets personal som bjuder på sina bästa boktips just nu!

Tisdagen den 25 september, klockan 10.00 - 11.00, Anderslövs bibliotek

Fredagagen den 28 september, klockan 10.00 - 11.00, Trelleborgs bibliotek

................ 

Tisdagen den 4 december, klockan 10.00 - 11.00, Anderslövs bibliotek

Fredagen den 7 decmber, klockan 10.00 - 11.00, Trelleborgs bibliotet

Drop in, gratis

....................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek