Övriga arrangemang

Övriga föredrag

Butterfly – inspirationskväll om världens mest älskade och skönsjungande geisha! 

Giacomo Puccinis högt älskade Madame Butterfly ligger just nu på 6:e plats bland världens mest spelade operor. Det är för oss helt obegripligt att denna gripande och ljuvligt melodiösa »fjäril« blev brutalt hånad och utbuad vid sin urpremiär på La Scala i Milano 1904. Lasse Walldov kommer att berätta om verkets litterära bakgrund, tillkomst, fiasko och slutliga seger. Som vanligt kommer hans föreläsning att smyckas med vackra, dramatiska och unika musikexempel, däribland intressanta partier som Puccini plockade bort efter skandalpremiären.

Måndagen den 2 oktober, klockan 19.00 på Trelleborgs bibliotek

Fri entré, gratis biljett hämtas på biblioteket. Begränsat antal platser. Biljetterna släpps 1 september. Biljetterna kan förbeställas genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se

Biljetter till dessa föredrag släpps 1 september.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Malmö Opera och ABF Skåne och deras lokala avdelningar.

Under sep.-dec. åker Malmö Opera på Skåneturné med en koncentrerad kammarversion av Giacomo Puccinis Butterfly.

....................

Författarbesök - Arne Dahl

Arne Dahl, pseudonym för Jan Arland, är med sina kritiker- och läsarhyllade kriminalromaner om A-gruppen en av Sveriges mest välkända och etablerade deckarförfattare, och han har dessutom rönt stora framgångar utomlands: hans böcker finns översatta till bland annat danska, tyska, norska, finska, holländska och italienska – och rättigheter till hans böcker har sålts till över 25 länder.

Tisdagen den 10 oktober klockan 19.00 på Trelleborgs bibliotek .

Biljettpriset är 100 kronor ordinarie och 80 kronor med Trelleborgs Allehandas lustkort. 

Bljetterna släpps 1 september.

............. 

Modeslavar – den globala jakten på billigare kläder

Vem betalar för våra billiga kläder? I boken Modeslavar ger sig Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom ut på jakt efter svaret på den frågan. Modeslavar belönades i april med priset Guldspaden. För att få tag på den information som de behövde fick Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom wallraffa som inköpare på fabriker och gräva hos myndigheter, vilket ledde till stämningshot från företagsledare.

De mötte flickor i tonåren som syr svenska tröjor 14 timmar om dagen, läderarbetare som sällan blir äldre än 50 år och fabriksägare som omger sig med beväpnade vakter. Tobias Andersson Åkerblom och Moa Kärnstrand illustrerar i sin föreläsning, med hjälp av bild och filmklipp, vilka konsekvenser jakten på billiga kläder får för för människor och miiljö.

Samarbete med Fairtrade City Trelleborg.

Torsdagen den 12 oktober, klockan 19.00 på Trelleborgs bibliotek.

Eventuella biljetter släpps 1 september.

....................

Finlands långa frihetskamp

Med anledning av jubileumsåret 2017 då Finland firar 100 år som självständigt land kommer Jean Cronstedt till Trelleborgs bibliotek för att föreläsa om kampen som Finland fick genomgå för att kunna bli en självständig nation.

Måndagen den 6 november, klockan 19.00 på Trelleborgs bibliotek

Eventuella biljetter släpps 1 september.

....................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek