Litteraturkväll

Litteraturkvällar hösten 2018

Onsdagen den 14 november, klockan 19.00 – Frida Skybäck

Författaren Frida Skybäck debuterade 2011 med en historisk kärleksroman och hennes trilogi om systrarna Stiernfors i 1800-talets Lund har nått över en kvarts miljon läsare.

Nu är hon aktuell med en ny roman, Bokhandeln på Riverside Drive, som är inspirerad av hennes egen flytt till London där hon både fann kärleken och ett intresse för engelsk litteratur. 

Bokhandeln på Riverside Drive är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman om hur ett hus fyllt med böcker, en handfull främlingar och en butter gammal hankatt kan hjälpa någon som tappat livsgnistan att börja om på nytt. 

 

Onsdagen den 21 november, klockan 19.00 - Konsten att njuta av kemi

Föredrag med Ulf Ellervik. Varför luktar skunken illa medan kaffe luktar gott? Hur kan vi skilja på doften av en ros och en tulpan? Vad händer när vi blir förälskade och hur kommer det sig att en förälskelse inte varar för evigt?

Våra sinnen beror i mer eller mindre grad på molekylära egenskaper och genom att förstå hur molekyler ser ut och beter sig kan vi också förstå våra känslor.

Ett genomgående tema är lukter, med allt ifrån obehagliga kroppslukter till den ljuvaste parfym och med nedslag i gastronomin och förälskelsen längs vägen. Välkommen till ett spännande samtal om hur vi njuter av tillvaron.

 

………………

 

100 kronor ordinarie, 80 kronor med Trelleborgs Allehandas Lustkort.

 

 

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek