KL7 på Trelleborgs bibliotek hösten 2019

KL7 är en serie kvällsföredrag om och av intressanta människor.

Biljetten till KL7 kostar 120 kronor, om du har Trelleborgs Allehandas lustkort kostar den 100 kronor.

Biljetterna kan förbokas redan nu genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se. Biljetterna hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

KL7 är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF.

……………

Måndagen den 16 september, klockan 19.00. Förintelsens Ögonvittne, berättar sin historia

Kvällsföredrag med Lea Gleitman - 95 år, Malmöbo och ett av de allra sista ögonvittnena från Förintelsen, berättar om sina upplevelser; om sin älskade familj, gettot, tvångsarbetslägret, dödsmarschen och vardagen i koncentrationslägret Bergen-Belsen. Alltsedan 1991 har hon tillsammans med sina kamrater talat inför hundratusentals åhörare i södra Sverige. Hon kommer att fortsätta så länge hon orkar.

Torsdagen den 10 oktober klockan 19.00 – Ett år utan skor

Kvällsföredrag med familjen Veber – Familjen Veber bröt upp från vardagen för att följa drömmen om ett äventyr till sjöss. Föräldrarna sa upp sig, barnen togs ur skolan och huset blev under 15 månader ersatt med en 30 fots segelbåt. Relationer testas, levnadsstandarden förändras och tvivlen sätter in.
Är det möjligt för en hel familj att leva för 10 000 kr/månad? Kan man titta på YouTube när man korsar Atlanten? Kan barn överleva utan internet? Glömmer vännerna dig när du är borta i över ett år? Hur får föräldrar vuxentid när de bor så nära sina barn? Ikväll berättar de sin historia.

Torsdagen den 31 oktober klockan 19.00 – Där har du heller inte varit

Kvällsföredrag med Per Erik Tell - Följ med till vemodets öar, St Kilda, utanför skottska Yttre Hebriderna, till de hemliga tornens Svanetien i georgiska Kaukasus eller till de gamla svenska slavforten i Västafrika.
I ord och bild tar journalisten Per Erik Tell oss med på en resa över världen till en handfull platser dit charterbolagen aldrig når.

Tisdagen den 19 november klockan 19.00 – Från pojkdröm till verklighet

Kvällsföredrag med Mathias Venge – Mathias Venge, aktuell som kompositör till succén ”Shakespeare in love” på Stockholms Stadsteater samt som gitarrist i Jonas Gardells show Queen of f**king everything. Mathias berättar om vilka resor musiken tagit med honom på, både yttre och inre sådana.
Från egna banden i Uppsala via otaliga trubadur- och covergig, till turnéer med Joey Tempest, Anders Glenmark, E-type m.fl., via åren med Jörgen Elofsson där han arbetat med artister som Bryan Adams, Britney Spears, IL DIVO och Peter Jöback, till kompositionsuppdrag och teatergig för bl.a. Göteborgs Operan, Malmö Opera, Helsingborgs- och Stockholms Stadsteater.
Vi får en inblick i hur vardagen kan se ut för en frilansande musiker och hur man måste utvecklas för att klara sig på en allt tuffare marknad.

Måndagen den 9 december klockan 19.00 – Lars Yngve håller truten

Kvällsföredrag med Lars Yngve - Mångsysslaren, författaren, inspiratören, idésprutan och föreläsaren Lars Yngve blandar allvar och humor och berättar om sin morfar, Nils-Ude, sitt skrivande, sin dialekt och sina tankar. Lars Yngve har en egen stående monter på Ystad konstmuseum med allt han skrivit om Nils-Ude. Kanske han säger några ord om den omtalade, flitigt citerade, kulturtidningen Nya Upplagan som levde sju år på landsbygden men som även kom ut i Stockholm. Kom i tid, nytvättade och nykammade och gör er redo för att skratta minst en gång under hans framträdande. Bråckband är dock inget tvång under hans framträdande.

....................................................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se.

Språk

Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Bokbussen

Bokbussen