KL7 på Trelleborgs bibliotek våren 2020

KL7 är en serie kvällsföredrag om och av intressanta människor.

Biljetten till KL7 kostar 120 kronor, om du har Trelleborgs Allehandas lustkort kostar den 100 kronor.

Biljetterna kan förbokas redan nu genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se. Biljetterna hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

KL7 är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF.

……………

Tisdagen den 14 januari, klockan 19.00. Förberedd om krisen kommer

Kvällsföredrag med Torbjörn Selin  - Vad gör du om elen bryts och vattnet inte rinner i kranen? Om internet ligger nere? När vårt samhälle drabbas av kris, som extremt väder, smitta, it-attacker, olyckor eller militära konflikter, bör du ha överlevnadskunskap – men även känna till samhällets beredskap och sårbarheter.

Överlevnadsinstruktör och krisberedskapsexpert Torbjörn Selin, med utbildning av Svenska försvarsmakten och Myndigheten För Samhällsskydd föreläser om hur du kan förbereda dig.

 

Måndagen den 10 februari, klockan 19.00. Organisera och inred!

Kvällsföredrag med Linda Gemal - Har du full koll på dina nycklar? På din tid? På dina papper, kläder och alla andra saker runt omkring dig? Du vet att du sparar tid, pengar och stress genom att vara organiserad - men vet inte riktigt hur du skall få till det? Sen vill du kanske att alla dina saker skall vara förvarade på ett snyggt och tillgängligt sätt också?

Då är du välkommen på föredrag med Ordningskonsulten, Linda Gemal. Det handlar om allt från att röja, rensa, organisera och strukturera alla fysiska områden hemma och på arbetsplatsen till digital ordning och tidsplanering. Linda arbetar även med styling och inredning, vilket ofta går hand i hand.   

 

Måndagen den 9 mars, klockan 19.00. Med tåg genom Europa

Kvällsföredrag med Marko T Wramén - Intresset för att resa med tåg har fullkomligt exploderat. Tiotusentals svenskar har valt rälsen framför flyget – för klimatet, för lugnet och för äventyret. För att göra det lättare att njuta av tågsemestern har Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén skrivit en guidebok (Med tåg genom Europa, 2019) som både ger praktiska och handfasta tips och bjuder på inspirerande resrutter. Denna kväll kommer Marko att dela med sig av deras bästa tips samt visa bilder och film som inspiration. Det finns också möjlighet att ställa frågor.

 

INSTÄLLT! Nytt datum planeras till hösten.

Torsdagen den 26 mars, klockan 19.00. Sprickor i järnridån

Kvällsföredrag med Wilhelm Agrell - Under det kalla kriget bedrev Sverige en omfattande och aktiv underrättelseverksamhet riktad österut. Vilken betydelse hade detta för landets säkerhet? Och vilka risker tog man? Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, föreläser om denna dramatiska del av svensk samtidshistoria med utgångspunkt i sin bok: Sprickor i järnridån. Svensk underrättelsetjänst 1944-1992.

 

NYTT DATUM Måndagen den 18 maj, klockan 19.00

Onsdagen den 22 april, klockan 19.00. Hasse Alfredsson – en sån där farbror som ritar och berättar

Kvällsföredrag med Kalle Lind - författare, radiopratare, satiriker, bloggare och På spåret-tävlande berättar utifrån sin stora biografi om Hasse Alfredson (1931-2017), en av Sveriges mest älskade och mångsidiga underhållare. Här skildras Hasse Alfredsons resa från barndomen i Helsingborg och spexandet i Lund till samarbetet med Tage Danielsson och skapandet av AB Svenska Ord. Men här tecknas också en bild av en man som inte alltid litade på sin egen förmåga att vara underhållande, som aldrig blev nostalgisk över sina egna bedrifter, men väl över de människor han förlorat.

 

Måndagen den 11 maj, klockan 19.00. Balla ställen i Skåne

Kvällsföredrag med Valle Westesson – komiker, författare, regissör, kulturproducent och skeppare på kulturskeppet Blå Båten i Malmö. Men helst av allt är han på jakt efter fler hemliga, roliga och märkliga ställen att skriva och berätta om. Denna kväll tipsar han oss om skånska platser väl värda ett besök i sommar.

 

....................................................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se.

Språk

Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Bokbussen

Bokbussen