KL7 våren 2018

KL7 på Trelleborgs bibliotek våren 2018

KL7 är en serie kvällsföredrag om och av intressanta människor.

Biljetten till KL7 kostar 100 kronor, om du har Trelleborgs Allehandas lustkort kostar den 80 kronor.

Biljetterna kan förbokas redan nu genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se. Biljetterna hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

KL7 är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF.

 

Torsdagen den 25 januari, klockan 19.00 – Med världens förväntningar : Drömmar, kvinna och världsnamn

Kvällsföredrag med Lina Länsberg som tävlar som proffs i världens tuffaste sport, MMA (Mixed martial arts). Sedan 2016 är hon Sveriges första och enda kvinnliga MMA-fighter i världens högst beaktade organisation, UFC. Linas kampsportskarriär började för femton år sedan då hon började tävla i thaiboxning. Där vann hon flera SM, NM, EM och VM guld och flera stora proffstitlar innan hon sadlade om till MMA.
Hör henne berätta om stora drömmar, rädsla, mod, och en vilja att övervinna allt. Om att vara en helt vanlig kvinna när världen tittar på.

 

Måndagen den 5 februari, klockan 19.00 – Ätten Bernadotte genom 200 år

Kvällsföredrag med Ted Rosvall. I februari 2018 är det 200 år sedan Karl XIV Johan som den förste Bernadotte blev kung i Sverige. Är du nyfiken på kungahuset och dess förgreningar runt om i världen? Ted Rosvall, känd från TV och författare till flera böcker om Ätten Bernadotte, visar bilder och kåserar över kungliga, adliga och borgerliga Bernadotteättlingar i Sverige, Norge, Danmark, Belgien, Luxemburg, Tyskland och England.

 

Måndagen den 5 mars, klockan 19.00 – Helvetet tur och retur

Kvällsföredrag med Mats ”Masse” Magnusson som hade en glänsande fotbollskarriär. Men efter karriären så släcktes ljuset. I kväll berättar han hela berättelsen om missbruket, om förnedringen, om när han levde som uteliggare innan han med hjälp av sina vänner lyckades bryta missbruket och startade sin mödosamma resa tillbaka till livet igen.

 

Måndagen den 26 mars, klockan 19.00 – Sluta skrik för fan : om att leva med barn

Kvällsföredrag med Malin Haawind. Journalisten och etnologen Malin Haawind berättar utifrån egna erfarenheter och intervjuer om nyblivna föräldrars identitetskris, det ödesdigra i att ge en treåring en sked i fel färg och om hur overallkrigen kan ge panikångest. Men också om lättnaden i att få den där varma lilla handen på kinden efter en bråkig dag.

 

Måndagen den 23 april, klockan 19.00 - Stephen King : Mannen , myten, legenden

Kvällsföredrag med Hans-Åke Lilja som kommer att berätta om mannen Stephen King, författaren Stephen King och om böckerna och berättelserna han skrivit. Dessutom hoppas han kunna berätta minst en sak som ni inte visste tidigare.

 

Tisdagen den 15 maj, klockan 19.00 – Sannas Italien

Kvällsföredrag med Sanna Töringe som lever en del av sitt liv i ett litet stenhus på en kulle längst ner i södra Italien. Mitt bland rosmarinhäckar och mandelträd, fikon, druvor, kaprisbuskar, olivträd och mimosa lagar Sanna en traditionell medelhavsmat med mycket olivolja. Den här kvällen berättar hon om både maten, trädgården och olivoljan.

 

....................................................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se.

Logga ut

Språk Språk

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek