KL7 våren 2018

KL7 på Trelleborgs bibliotek hösten 2018

KL7 är en serie kvällsföredrag om och av intressanta människor.

Biljetten till KL7 kostar 100 kronor, om du har Trelleborgs Allehandas lustkort kostar den 80 kronor.

Biljetterna kan förbokas redan nu genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se. Biljetterna hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

KL7 är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF.

…………….

Torsdagen den 20 september, klockan 19.00 – Peders antikrally

Kvällsföredrag med Peder Lamm - Välkommen till en kväll i antikviteternas och kulturhistoriens tecken!

Har du någon gammal grej därhemma som du undrar över? Mormors brosch, farbror Göstas cigarrsnoppare, tavlan du köpte på loppis eller mammas fina gamla diamantring?

På "Peders antikrally", med den välkände antikprofilen Peder Lamm, kan du ta med något hemifrån och få reda på allt om stil, ålder, material, teknik och värde.

En föreläsning full av värme, humor och kunskap.

Peder Lamm kommer att värdera besökarnas medtagna föremål i den nummerordning som biljetterna köpts.

Det står ett nummer på biljetten och det är utefter den som föremål värderas.

Peder kommer att värdera så många föremål som möjligt och ambitionen är att hinna med alla!

 

Måndagen den 8 oktober, klockan 19.00 – Jag inredde Dubai 

Föredrag med Lars Waldenström - Genom en slump blev byggnadsingenjören Lars Waldenström palatsinredare för en ung shejk i Dubai. Under sin tid i Dubai såg han sen staden gå från en slumrande ökenhåla till dagens pulserande världsmetropol.

Följ med på en fantastisk resa genom Dubais moderna historia och obönhörliga diktatur såväl som Lars osannolika framgångssaga. Med humor och värme berättar han om hårt arbete och om att våga ta chansen när den uppenbarar sig.

 

Tisdagen den 6 november, klockan 19.00 – En kväll bland sagor

Föredrag med Thomas Aune Olsen- Thomas A. Olsen är en av en handfull professionella sagoberättare i Sverige. Han bor i Vellinge och jobbar på olika museum i Europa. Med en utbildning från Middlesex University i Narrative Arts och en distansutbildning från Stanford University i Fairytales, har Thomas en unik förståelse av berättelser, sagor, och 'story-construction'.

Kom till föreläsningen och få reda på hur många olika berättelser som finns! Ta reda på hur en sagoberättare jobbar och kanske det blir en saga också!

 

Torsdagen den 29 november, klockan 19.00 – Livet, träning och tävling

Föredrag med Patrik Ericsson - Patrik Ericsson, från Trelleborg, håller ett föredrag om livet i sin helhet med sin idrottsbakgrund i grunden. Om att tro på sig själv, kämpa trots att folk säger nej och att komma tillbaka starkare än tidigare. Trots sina 31 år så har han, både på gott och ont, gått igenom alltför mycket - så som strokedrabbad pappa, bruten rygg, elitkarriär och livet som egenföretagare.

 

Tisdagen den 11 december, klockan 19.00 - Ett avgörande beslut

Framröstat 10årsjubileumsföredrag med Rickard Flinga - ”I mitt föredrag så kommer jag att beskriva hur mitt liv såg ut innan mordet. Att jag hade ett tryggt och meningsfullt familjeliv med en vacker fru och två fina barn tills dagen när jag kom hem från jobbet och fick veta att en man hade tafsat på min då nästan åtta år gammal dotter. Jag vill beskriva hur det kändes att konfrontera och skjuta mannen som hade förgripit sig på mitt barn.

 Sedan vill jag ta upp min flykt och gripandet av polisen dagen därpå och den korta rättegången som lede till en dom på 45 år för överlagt mord.

 Jag kommer att beskriva hur det var att hamna i ett brutal fängelsesystem. Alla våldsamheter som begicks nästan dagligen av vissa gäng och min inblandning i detta som till slut lede till en vistelse i en isoleringscell. 13 år utan television och fönster, på bara lite mer än tre kvadrat och ingen fysisk kontakt med någon annan person. Hur jag spenderade min tid och till slut min livstids utvisning från USA.” – Rickard Flinga

Detta föredrag var det som röstades fram under 10årsjubileumet för Kl7 som mest önskvärt att få lyssna till.

 

OBS! biljetterna är slutsålda! 

....................................................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se.

Logga ut

Språk Språk

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek