KL7 på Trelleborgs bibliotek våren 2019

KL7 är en serie kvällsföredrag om och av intressanta människor.

Biljetten till KL7 kostar 120 kronor, om du har Trelleborgs Allehandas lustkort kostar den 100 kronor.

Biljetterna kan förbokas redan nu genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se. Biljetterna hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

KL7 är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF.

…………….

Måndagen den 14 januari, klockan 19.00. Ensam genom Iran – 184 mil av tillit

Kvällsföredrag med Kristina Paltén - I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur.

Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det land som invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Det är en berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan och förmågan att påverka sin omvärld.

Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer..

Tisdagen den 12 februari klockan 19.00 - Öden från fängelset i 1800-talets Malmö

Kvällsföredrag med Jeanette Rosengren - författare och förläggare på Kira förlag, berättar om skiftande människoöden ur fängelsearkiven i artonhundratalets Malmö. Hör om fiffiga tjuvar, kallblodiga mördare och fosterfördrivande barnmorskor från Skåne som alla samlades under samma tak på fängelset i Malmö.

Måndagen den 11 mars klockan 19.00 - 96-åringen som skilde sig

Kvällsföredrag med Maria Fredin - Ella är en vacker, levnadsglad kvinna som växer upp på Norregatani Trelleborg. Hon gifter sig med en man, som visar sig vara mycket skrämmande. Efter 70 års äktenskap får Ella nog. Mot alla odds beslutar hon sig för att skilja sig. I romanen 96-åringen som skilde sig får man följa Ellas sista dramatiska strid. Det är också historien om hennes färgstarka skånska släkt, makens historia och deras utåt sett perfekta familj, från 1940-talet och framåt.

Torsdagen den 28 mars klockan 19.00 - Människohandel och prostitution, en dold vardag

Kvällsföredrag med Noomi – Hela Människan i Malmö håller i en föreläsning om människohandel och prostitution i Malmö och hur de arbetar med att ge stöd åt personer som utnyttjats i prostitution och människohandel för sexuella ändamål.

Föredraget kommer ge en inblick i en verklighet som oftast är dold för samhällets insyn.

Inställd! biljetterna återköpes! Torsdagen den 2 maj klockan 19.00 – Nazibruden, Vägen in i hatet och vägen ut

Kvällsföredrag med Anna-Lena Joners Larsson - Anna-Lena hade ett hakkors tatuerat på foten och en SS-soldat på benet. Tillsammans med sin pojkvän sjöng hon duetter om utrotning. Hon var del av den innersta cirkeln i den svenska nynazistiska rörelsen.

I tre år levde Anna-Lena tillsammans med en av Sveriges mest kända nazister. Anna-Lena berättar om åren som nazist, om kärleken till Erik och om den svåra vägen tillbaka till ett normalt liv. Idag jobbar hon som diakoniassistent och med nyanlända – och lever ett helt annat liv.

 

....................................................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se.

Logga ut

Språk

Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek