KL7 - kvällsföredrag

KL7 på Trelleborgs bibliotek hösten 2017

KL7 är en serie kvällsföredrag om och av intressanta människor.

Biljetten till KL7 kostar 100 kronor, om du har Trelleborgs Allehandas lustkort kostar den 80 kronor.

Biljetterna släpps 1 september, men kan förbokas redan nu genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se. Biljetterna hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

KL7 är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF.

 

Torsdagen den 21 september, klockan 19.00 - Diplomater och spioners arbete

Kvällsföredrag med Andreas Norman. Andreas Norman är aktuell med thrillern De otrogna och talar om den livsviktiga tilliten och öppna dialogen i privata relationer – men även i internationell politik! Utifrån sin roman och sina erfarenheter från karriären inom UD och underrättelsearbete berättar Andreas Norman om diplomaters och spioners arbete. Hur påverkas politiken av s.k. "fake news"? Ett spännande och tankeväckande samtal om tillit och debatt, lögn och ärlighet.

 

Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00 - Vegaexpeditionen

Kvällsföredrag med Hans Almqvist. En mer okänd del av Sveriges polarfärder får vi ta del av under detta kvällsföredrag, Vegaexpeditionen och upptäckten av Nordostpassagen 1878-1880. Skeppet satt fastfruset i havet i tio månader. Hans Almqvist, ättling till skeppsläkaren på Vega, ger en spännande och målande beskrivning, med glimten i ögat, av Vegaexpeditionen och upptäckten av Nordostpassagen 1878-1880. En forskningsresa som rönte stor framgång över hela vårt klot. Den anses som en av Sveriges främsta vetenskapliga framgångar, men är kanske inte lika mycket nämnd som andra polarfärder.

 

Måndagen den 30 oktober, klockan 19.00 – Jorden runt

Kvällsföredrag med Stefan Rohdin och Elinor Medhammar. Drömmer du om att resa och upptäcka världen, besöka nya spännande platser, träffa nya människor och uppleva nya kulturer? Stefan Rohdin och Elinor Medhammar delar med sig av sina upplevelser av ett års reseäventyr som tog dem jorden runt.

 

Måndagen den 20 november, klockan 19.00 - Min farfar försökte mörda Adolf Hitler

Hjälte eller högförrädare?
Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa?
Hur påverkade hans hjältemod familjens liv?
Vilka värderingar delar man?
Vilka tar man avstånd ifrån?

Barbara Fellgiebel , kultureldsjäl i södra Sverige, berättar om sin farfar Erich Fellgiebel, tysk yrkesmilitär och general inom signaltrupperna, (General der Nachrichtentruppen).
Han deltog i attentatet mot Adolf Hitler den 20 juli 1944. Han dömdes till döden för högförräderi och avrättades efter veckolång daglig tortyr genom hängning i fängelset i Berlin/Plötzensee.

 

Måndagen den 11 december, klockan 19.00  - I Afrikas grepp

Kvällsföredrag med Linda och Sven Zetterlund. Följ med på en osannolik resa genom livet. I ord, bild och film blandas äventyr, kärlek, sorg och lycka med Afrikas vilda djurliv och det fascinerande massajfolket. Linda och Sven berättar om sina märkliga livsöden som för Lindas del börjar på Grönland och för Svens del vid en lägereld på savannen i Masai Mara, Kenya. I bildspel och film möter vi ett djurliv det inte finns motsvarighet till någon annanstans på jorden.

 

Måndagen den 18 december, klockan 19.00 – Sjöman, legionär, legosoldat

OBS Nytt datum, köpta biljetter till det gamla datumet återköpes eller bytes. Kvällsföredrag med Roland Strandberg. Roland Strandberg har hotats med kpist i det forna Östtyskland, seglat på stormande hav, blivit jagad av hajar och rymt från franska främlingslegionen. Senare i livet har han vaktat krigsförbrytare i Haag, skyddat Strobritanniens dåvarande premiärminister Gordon Brown i Afghanistan och varit verksam som FN-soldat i Libanon och Bosnien. Under Natobefäl har han arbetat i Kosovo och Afghanistan och senare som livvakt i Iran.

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek