Hjälpsidor

4 snabba till webbplatsen

Välkommen till hjälpsidorna. Här får du tips på olika funktioner på webbplatsen.

...........................................

Logga in:

Klicka på ”Logga in-knappen” finns vid hänglåset längt uppe till höger om man använder en dator, och längst upp i mitten om man använder smartphone eller platta.

Du kommer till en ”log-in-ruta” där kan du skriva i bibliotekskortnummer, alla siffror i en följd (minst 11 siffror), var noga med små och stora bokstäver eller personummer, 10 siffror i en följd (ååmmddxxxx) eller alias som är ett namn som du själv anger, antingen i informationsdisken eller här på webben, var noga med små och stora bokstäver + PIN-kod, fyra siffror.

OM du har 13 siffror i bibliotekskortnumret och det inte funkar, pröva att strunta i de två sista tecknen (siffror/bokstäver) i numret.

 

Logga ut:

Klicka på "Logga-ut-knappen" vid hänglåset, längst uppe till höger när man är på en dator, längst upp i mitten på en mobil eller platta!

Då kommer du till själva inloggningasidan, där finns den riktiga ”logga-ut-knappen”, klicka på den.

 

Omlån:

Logga in, gå till ”Mina sidor” och välj ”Mina lån”. Finns i den blå menyraden i en dator eller under ”Navigera-knappen” längst upp i en smartphone eller platta.

Du kan låna om allt på en gång, eller ta en och en. Markera och klicka på den gröna knappen ”Låna-om”

För att låna om ett fjärrlån måste du fortarande vända dig till ditt bibliotek.

 

Reservera:

Logga in, sök fram boken, klicka på titeln eller bokbilden för att komma till mer information  om boken + möjlighet att reservera.

Klicka på "reservera-knappen".

Välj hämtställe (om du under mina sidor, mina uppgifter,  ställer in ett förvalt hämtställe, bara klickar du en gång på "reservera-knappen" för att genomföra reservationen) och klicka på OK.

Om du är osäker på vad som har hänt gå in under mina sidor och titta, där ser man lånade, reserverade, man kan låna om osv.

 

Talböcker/DAISY är inlästa böcker som endast är till för dig som har någon form av syn- eller läshinder. Talböcker produceras i enlighet med §17 i upphovsrättslagen. Inget intyg på syn-eller läshindret krävs.  Ljudböcker får alla låna. 

Språk