Föräldrar & pedagoger

Föräldrar och pedagoger

Barnavdelningen på Trelleborgs bibliotek välkomnar barn i skilda åldrar på olika sätt.

Sagostunder

På bibliotekets sagostunder berättar vi gamla och nya sagor, sjunger och ramsar. Alltihop är väldigt uppskattat av barn och vuxna som deltar med liv och lust! Sagostunderna har oftast olika teman och varje tema varar i ungefär en månad. Sagostunderna är öppna för föräldrar och förskolor. Förskolor måste dock boka in sitt besök i förväg.

Med ojämna mellanrum kan en även besöka sagostunderna på våra filialer. Aktuell information finns här på vår webbplats i kalendern och programblad som finns att hämta på biblioteken i Trelleborg.

Bara för pedagoger: Förskolorna får utskick i början av varje termin. Där finns information om aktuella teman och datum. Kontakta barnavdelningen på barnochunga.bibliotek@trelleborg.se för att boka in sagostunder.

Inom ramen för kommunens kulturgaranti kommer vi även att ha sagostunder speciellt för kommunens fyraåringar. Kontakta barnavdelningen på barnochunga.bibliotek@trelleborg.se eller läs på First Class i mappen Kulturutbud.

 

Bibliotekets femåringsparad

Varje år i maj är det dags för femåringarna i kommunen att tåga utklädda i Bibliotekets femåringsparad. Så har det varit i över trettio år! Paraden går från Gamla torg till stadsparken. Väl där väntar en musikalisk show.

Temat på utklädnaderna samt showen i stadsparken plockas från det aktuella årets paradenbok. Alla femåringar får nämligen en bok i present det läsår de fyller fem. Boken väljs ut av barnbibliotekarierna i samråd med förskolepersonalen. En del jobbar mycket med boken, en del jobbar lite, men all femåringar är välkomna att tåga i Bibliotekets femåringsparad.

Bara för pedagoger: Boken till paraden hämtas på Trelleborgs bibliotek eller på något av de andra biblioteken i kommunen. Man får en bok per femåring samt en till förskoleavdelningen.

Information om paraddatum och tider läggs ut här på vår webbplats, på FC i mappen Kulturutbud och skickas till förskolornas kulturutbud.

 

Sexåringarnas bokjakt

Biblioteket delar ut Barnens andra bok till kommunens alla sexåringar. Förskoleklasserna bjuds in till en spännande bokjakt. Det är nämligen så oturligt att biblioteksspöket har gömt alla sexåringarnas böcker!

Besöket tar ungefär 45 minuter och bokas hos barnbibliotekarierna på e-post barnochunga.bibliotek@trelleborg.se.

 

Förstaknuffen

Alla kommunens förstaklassare bjuds in till biblioteket för att få lånekort samt en kort biblioteksintroduktion. Besöket behöver bokas i god tid och tar cirka 45 minuter.

Kontakta barnavdelningen på barnochunga.bibliotek@trelleborg.se för bokning.

 

Bokprat för årskurs 4

Alla elever som går i årskurs 4 bjuds in till Trelleborgs bibliotek för att ta del av bokprat.

Kontakta barnavdelningen på barnochunga.bibliotek@trelleborg.se för bokning.

Språk