Filmvisning

Välkommen till hösten med Filmklubben på Trelleborgs bibliotek! De filmer vi bjuder på i höst kännetecknas av stort allvar, värme, humor och fantastiska rollprestationer. 

Gå med i vår filmklubb och ta del av filmupplevelsen tillsammans med andra. Medlemskapet är gratis och innebär inga förpliktelser. Filmer visas en torsdag i månaden oktober-maj. Anmäl dig till biblioteket.

Biljetter finns att hämta från en vecka innan varje visningstillfälle. Tänk på att det finns två visningar per tillfälle. 15 platser/visning och först till kvarn gäller.

 

Helan & Halvan (Dramakomedi 1 tim. 38 min.)

Berättelsen om komikerduon och bästa vännerna, Stan Laurel och Oliver Hardy, som i Sverige var kända som Helan och Halvan. Två av de roligaste männen i filmens historia som erövrade Hollywood med sina banbrytande karaktärer och komiska tajming under den tidiga guldåldern. Den hittills okända berättelsen om deras liv, såväl bakom som framför kulisserna.

En bitterljuv, tragisk film om vänskap och kärlek med lysande spel av Steve Coogan och John C Reilly i titelrollerna. (DN)

Torsdagen den 3 oktober, klockan 14.00 och 16.15

 

Shoplifters (Drama 2 tim. 1 min)

Efter en av sina snattningsrundor tillsammans med sin son upptäcker Osamu en övergiven flicka som står och fryser i kylan. De tar hand om henne och släpper in henne i familjen. Trots att de är fattiga och knappt har mat för dagen så har de det ändå ganska bra tillsammans. Ända till en oväntad händelse avslöjar gömda hemligheter och sätter deras sammanhållning på hårda prov.

Shoplifters, en feelgood med innehåll, ett varmt drama. En berättelse som innehåller alla färger, inte bara svart och vitt.(Kulturnytt P4)

Torsdagen den 7 november, klockan 14.00 och 16.15

 

Kapernaum (Drama 2 tim 6 min)

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen - han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster gifts bort som 11-åring får han nog och rymmer för att leva som gatubarn.

En film som inte går att glömma, inte går att skaka av sig. Den som ser Kapernaum utan att bli berörd måste vara gjord av sten.(Kulturbloggen)

Torsdagen den 5 december, klockan 14.00 och 16.15

 

 

 

Språk

Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Bokbussen

Bokbussen