Filmvisning

Gå med i vår filmklubb och ta del av filmupplevelsen tillsammans med andra. Medlemskapet är gratis och innebär inga förpliktelser. Filmer visas en torsdag i månaden oktober-maj. Anmäl dig till biblioteket.

Filmerna visas på Trelleborgs bibliotek.

Torsdagen den 24 januari, klockan 14.00 och 16.15

Torsdagen den 28 februari klockan 14.00 och 16.15

Torsdagen den 28 mars klockan 14.00 och 16.15

Torsdagen den 25 april klockan 14.00 och 16.15

Torsdagen den 23 maj klockan 14.00 och 16.15

Begränsat antal platser: 15 stycken OBS! att det blir två visningar per dag. Första visningen klockan 14 och andra visningen klockan 16.15. Biljett kan hämtas ut på biblioteket en vecka innan visning.

...................

24/1

Bergman – ett år, ett liv(Dokumentär 1,57 tim.)

Mellan åren 1957 och 1963 regisserar Ingmar Bergman några av filmhistoriens största klassiker. Därtill sätter han upp tolv teaterproduktioner, regisserar sex tv-filmer och skriver flera manus. Hur är det möjligt? Vem var Ingmar Bergman?

 

28/2

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap (Drama/Romantik 2,03 tim.)

London, 1946. Den karismatiske författaren Juliet får ett brev från en medlem av en mystisk litteraturklubb startad på den nazi-ockuperade ön Guernsey. Nyfiken på vilka som ligger bakom brevet bestämmer hon sig för att besöka ön. Där möter hon de härligt excentriska medlemmarna i Guernseys litteratur- och potatiskalspajssällskap, inklusive Dawsey, den lite mystiska men fascinerande mannen som skrivit brevet.

 

28/3

Unga Astrid (Drama 2,03 tim.)

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. 

 

25/4

The killing of a sacred deer (Thriller 1,55 tim.)

Den framgångsrike kirurgen Steven verkar utåt sett lycklig med sin hustru Anna samt barnen Kim och Bob. Men han är samtidigt bäste vän med sextonårige Martin. Denne allvarligt lagde tonåring hälsar på Steven på sjukhuset, dyker upp i hans hem och bjuder hem honom till middag med sin ensamstående mamma. Martin verkar ha någon hållhake på sin framgångsrike vän; frågan är vad den udda vänskapen grundar sig i, och vad den kan få för konsekvenser.

 

23/5

Lyrro (Komedi 1,28 tim.)

Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. Lyrro - In och utvandrarna är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort? 

 

Logga ut

Språk

Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek