Artikeldetalj

Sök i artikeldatabasen

...

.

Föredrag om Carmen

Carmen är världens mest spelade och älskade opera. Kom till Trelleborgs bibliotek och hör Lasse Walldov berätta om operans bakgrund.

Torsdagen den 27 september, klockan 19.00, Trelleborgs bibliotek – Carmen, Föredrag inför Malmö Operas Gästspel i Trelleborg.

Föredrag med Lasse Walldov. Stackars Georges Bizet! När han gick bort 1875, endast 36 år gammal, var han övertygad om att hans sista kärleksbarn, Carmen, hade blivit ett fiasko i Paris några månader tidigare. Idag är Carmen världens mest spelade och älskade opera. Den var alldeles för socialrealistisk för den rika borgarklass som bevistade urpremiären med sina familjer. De chockerades av operans sex- och våldsinslag samt den bitvis brutala musiken. Lasse Walldov kommer att berätta om allt detta och mera i detalj. Och som brukligt kommer han att spela skivor av de mest varierande slag med unika artister: historiskt intressanta, konstnärligt tveksamma, oplanerat skrattretande och underbart upphetsande.

Vid väldigt unga år blev Lasse smittad av musikteaterbacillen. Infektionen sitter fortfarande kvar i hans ryggmärg. Den enda fungerande metoden för att lindra detta kroniska tillstånd, är att informera andra om allt han läst, sett och lyssnat på genom åren.

 

Fri entré, gratis biljett hämtas på biblioteket. Begränsat antal platser.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Malmö Opera och ABF Skåne och deras lokala.

1 timme 45 minuter, ingen paus.

Mina sidor

Till webbkalendern Till webbkalendern

  • Lunchforedrag

Språk Språk

Läs mer

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek