Coronavirus

Corona och biblioteken

Allmänt:

Nu är öppettiderna normala på alla bibliotek men Coronapandemin/Covid 19 finns ju kvar och biblioteken i Trelleborg följer de direktiv som finns.

Länk till kommunens coronainformation.

 

Öppettider:

Allt är öppet som vanligt.

Länk till de normala öppettiderna.

 

Special i coronatider:

Vi har inte möjlighet att ge samma service i bokhallen. Vi håller avstånd i biblioteket och därför kan vi inte göra allt vi brukar, vi följer inte med ut och visar var böckerna står, och vid kopiator och datorer måste man klara sig själv.

Några sittplatser vid datorerna är borttagna så man enklare kan hålla avstånd.

 

Nu när öppettiderna är normala:

Vi slutar med takeaway, men man kan fylla formuläret ( Formulär till "Något bra att läsa" ) och hämta böckerna i reservationshyllan.

Nu är böckerna i reservationshyllan inte längre utlånade utan man måste själv låna dem.

Vi har återgått till vanliga lånetider, det vill säga 4 veckor på böcker.

Vi återgår till 2 e-boks-/e-ljudbokslån per vecka igen.

Vi har fortfarande hemkörning för riskgrupper.

 

Våra arrangemang:

Från och med tisdagen den 1 september 08:00 kan du köpa eller boka biljetter till höstens arrangemang genom att besöka biblioteket, skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se eller ringa till 0410 – 73 31 87. Undanlagda biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

Sittplatserna kommer att vara begränsade i antal och utspridda. Handsprit kommer att finnas tillgängligt och biljetter kontrolleras redan vid informationsdisken. Men framför allt kommer det att vara möjligt att se flera av föreläsningarna digitalt.

Länk till en sida med praktisk information om arrangemangen i coronatider.

 

Språk