Bibliotekets femårsparad osynlig

Femårsparaden

Nu har femårsparaden slingrat sig genom Trelleborg i över 30 år. I år går den av stapeln tisdagen den 29 maj klockan 9.30.

Om Femårsparaden

Femårsparaden har i maj månad under många år gått genom Trelleborg. Men det börjar redan tidigare än i maj. Först väljer några förskolärare och barnbibliotekarierna ut årets bok. Biblioteket distribuerar ut böckerna till förskolorna. Under året läser femåringarna och deras fröknar på förskolan i boken, dramatiserar ur den, tillverkar kläder och klär ut sig ur boken. Avslutningen på året med boken är femårsparaden genom Trelleborg.

9.30 är det samling på Gamla torg, sen är det avmarsch klockan 9.45. Femårsparaden går via gågatan in genom Valen och genom stadsparken till stadsparkscenen där Paraden-lasse showar för barnen.

Om boken
Du hör inte hit Beiron av Anna Härmälä

Bokomslag Du hör inte hit Beiron

Fint, fantasifullt och färgstarkt om att höra hemma!

Beiron är en liten hund som bor i skogen med sina kompisar. En dag ser han ett anslag om en hundutställning. Klart att han ska vara med! Men när han väl kommer fram upptäcker han att alla hundarna tävlar i olika klasser beroende på vilken ras de är och Beiron har ingen aning om vad han är för sort. Då ser han ett gäng med långa fina nosar. Beiron vill vara en afghanhund! 

Menar den där snorvalpen allvar? Du får nog fortsätta leta efter din rätta grupp lilla vän, fnyser de snobbiga hundarna. Och så fortsätter det, trots att Beiron tar till alla möjliga knep för att smälta in i de olika klasserna. 

Logga ut

Språk Språk

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek


Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek


Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek