Appen Biblio

Appen Biblio

I appen Biblio kan du läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker. Du kan läsa och lyssna strömmande eller välja att ladda ner offline.

Du kan låna max 2 e-lån per 7 dagarsperiod. Du kan inte lämna tillbaka böcker för att låna nya. Dina lån ligger kvar som aktiva under 28 dagar.

Om du har en äldre version av appen kan du behöva avinstallera och installera om den för att den ska fungera korrekt. Det kan också hända att du behöver logga ut och logga in igen om appen är uppdaterad.

 Appen kräver minst Android 5.0 eller iOS 10.3.

  1. Ladda ner appen för iOS från Appstore eller ladda ner appen för Android från Google Play.
  2. Starta appen. Välj Trelleborgs bibliotek under Bibliotek.
  3. Ange ditt lånekortsnummer/personnummer och din pinkod.
  4. Nu kan du börja låna. Sök upp och välj den bok du vill läsa eller lyssna på. Under rubrikerna Sök och Kategorier hittar du böckerna. Olika symboler visar om det är en e-bok eller en e-ljudbok. E-böckerna har en röd bok som symbol, och E-ljudböckerna har en blå hörlur som symbol.
  5. Tryck på låna. Boken finns nu under Mina lån i 28 dagar.

Du kan även söka upp boken du vill låna här på bibliotekets hemsida, klicka Låna ladda ner (EPUB) om det är en e-bok eller  Låna i iPhone/iPad eller Låna i Android om det är en e-ljudbok  och så lägger sig boken automatiskt i Biblio under Mina lån och du kan läsa eller lyssna där.

OBS! Biblio går ännu inte att använda för att läsa de e-böcker som är i pdf-format.

 

Språk