Sommarboken för vuxna

 

För att vara med läser du minst 4 böcker under juni, juli och augusti. Sedan fyller du i ett formulär här på webbplatsen eller lämnar in pappersvarianten i informationsdisken på ditt bibliotek (i Trelleborg, Anderslöv, Gislöv eller på bokbussen). Du kan välja mellan att läsa skönlitteratur, biografier, facklitteratur och du kan självklart använda ljudböcker.


Har du lämnat minst fyra tips får du en bok och du kan få max 4 bokgåvor. Dina vinstböcker kan hämtas ut från och med den 12 september, klockan 16:00 på Trelleborgs bibliotek, då vi även bjuder på kaffe och fika.


Böckerna du läser ska vara avsedda för vuxna och genom att skicka in detta formulär godkänner du att biblioteket använder dina tips anonymt.

 

Till webbformuläret.

................................

Nedan hittar du tips på böcker att läsa. Tipsen kommer både från biblioteksbesökare och från personal på biblioteket.

Visa bok Debug

1793

Ett utstuderat mord sker under en kall höst i Stockholm år 1793. Den är boken vänder sig till alla vuxna som gillar en riktigt bra och spännande bok.

Som läsare får man en mycket färgrik och målande bild av hur livet tedde sig för vanligt folk 1793. Det luktar illa, det är fattigt och maten skämd. Öl och sprit förekommer på var och varannan sida och språket är rakt på sak.

Det här är en sann kriminalroman placerad i en svunnen tid och det är både spännande, vackert, tragiskt och attans bra. Man lär känna karaktärerna och det är svårt att lägga ifrån sig boken. En solklar bok att läsa i hängmattan eller på beachen.

Liknande titlar

Språk

Trelleborgs bibliotek

Trelleborgs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Anderslövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Gislövs bibliotek

Bokbussen

Bokbussen