KL7 - kvällsföredrag

KL7 på Trelleborgs bibliotek hösten 2021

KL7 är en serie kvällsföredrag om och av intressanta människor.

Biljetten till KL7 kostar 120 kronor, om du har Trelleborgs Allehandas lustkort kostar den 100 kronor.

KL7 är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF.

Biljetterna kan förbokas genom att skicka e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se

Biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.  

 

Måndagen den 23/8 klockan 19.00

Skånska drycker - kvällsföredrag med Carina Olofsson Gavelin

Carina Olofsson Gavelins föreläsning handlar om Skåne som dryckesregion och den dryckesboom som vi har sett de senaste åren. Det är viktigt att ge våra svenska kvalitetsdrycker samma position som det nordiska köket har intagit. Lika naturligt bör det vara att tala om lokala drycker som det är att tala om lokala matråvaror. Skåne är en dryckesregion med högkvalitativa och innovativa produkter. 

Carina Olofsson Gavelin är utbildad sommelier och var med och startade föreningen Skånska Drycker. Hon blev Årets Vinambassadör 2017. Mat och dryck har varit hennes passion och en stor del av hennes arbete i 25 år.

 

Onsdagen den 15/9 klockan 19.00

Black Diamond - kvällsföredrag med Sebastian Sardi

Ett tjockt lager fint damm täcker allt i detta apokalyptiska landskap. Marken brinner och ett stort område sipprar av giftiga gaser, eld och rök. Bland allt detta finns människor som gräver i jorden med sina bara händer. I Jharkhand, Indien, bryts kol överallt. Lokalbefolkningen kallar det för »Black Diamond«.

Black Diamond är ett nära porträtt av människorna som utvinner kol, likaså en utforskning av vår dualistiska mänskliga natur. Sebastian Sardi är en prisbelönt fotograf som bor och verkar i Malmö/Köpenhamn.

 

Onsdagen den 6/10 klockan 19.00

Vägen tillbaka - kvällsföredrag med Linus Thörnblad

Linus Thörnblad var en av Sveriges mest lovande höjdhoppare tills han som tidigare hoppat en halvmeter högre än sig själv plötsligt inte ens kom ur sängen. Han fick höra att han skulle ”rycka upp sig” och trodde själv in i det sista att känslan skulle gå över av sig själv eller med hjälp av lite penicillin.

Att inse att någon drabbats av psykisk ohälsa kan vara lika svårt för en själv som för ens omgivning. Det är viktigt att våga prata om det, att veta att det går att förhindra till viss del och att sprida kunskap om ämnet.

Detta är Linus berättelse, hans historia och hur han hade kunnat göra annorlunda.

 

INSTÄLLT! Tisdagen den 26/10 klockan 19.00

Biljetterna återköpes!

Rösträtt för kvinnor 100 år - kvällsföredrag med Marika Eriksson

2021 är det 100 år sedan kvinnor fick rösta i ett riksdagsval för första gången. Hur gick det till när rösträtten vanns?

Marika Eriksson, som ligger bakom instagramkontot "Kvinnohistoria", berättar om kampen för rösträtten, kvinnorna som låg bakom och hur de organiserade sig.

 

Måndag 15/11 kl. 19.00 Trelleborgs bibliotek

Lucky Strike – kärlek och dramtik i andra världskrigets skugga - kvällsföredrag med Jan-Olof Nilsson

En prisbelönad berättelse från beredskapsårens Sverige. Med unika bilder, föremål och tidstypisk musik ur en gammal rörradio.

Jan-Olof Nilsson är författare till flera böcker om Sverige under andra världskriget, bl a prisbelönade ”Lucky Strike”,  samt filmare, uppmärksammad för SVT-dokumentären ”När amerikanerna kom till byn”. I den här föreläsningen tar författaren med oss tillbaks till beredskapsårens dagar, då hemvärnet i Skåne fick rycka ut och vakta nödlandade amerikanska bombplan, då vi drack kaffesurr, handlade på kupong, lyssnade på Glenn Miller och lärde oss dansa jitterbug.

 

....................................................

Om du vill få e-post med nyheter om alla våra arrangemang så kan du:

Anmäla dig via ett formulär.

Skicka en e-post till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se.

Språk