Låneregler


Bibliotekskort

Det enda som krävs för att få ett bibliotekskort är att du kan visa upp giltig legitimation. Med bibliotekskortet kan du låna på alla bibliotek i Trelleborgs kommun och använda dig av våra webtjänster.

Alla som fyllt 6 år kan få ett eget bibliotekskort. För barn och ungdomar under 16 år krävs tillstånd av vårdnadshavare. Vårdnadshavare ansvarar för den minderåriges bibliotekskort och allt som lånas på det.

Bibliotekskortet är en personlig värdehandling och du är an­svarig om någon annan använder det. Anmäl genast förlust av kort till biblioteket.

 

Lån

Lånetiden för våra böcker är normalt 4 veckor. Lånetiden för tidskrifter är 2 veckor. DVD-filmer lånar du i en vecka.

Som låntagare ansvarar du för att lånade medier lämnas tillbaka i godtagbart skick. Du ansvarar också för att dina lån återlämnas innan lånetiden gått ut.

Du ansvarar för dina lån tills de är avregistrerade.

Du har rätt till fem omlån om det inte är kö på materialet. Omlån gör du på bibliotekets webbplats, genom att ringa, e-posta eller besöka ditt bibliotek.

Förvarning via e-post eller SMS är en tjänst som hjälper dig att komma ihåg lånetiden. Det är dock alltid du själv som ansvarar för att återlämning sker i tid.

Sök

Språk